Hozzávalók 4 személyre:
- 8 tojás
- 20 dkg vöröshagyma
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- fél liter tej
- só és bors
- 1 csipet curry
- 1-2 csepp Worcester-szósz
- 30 dkg zöldborsó
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük és megtisztítjuk a héjától. A hagymát kockára vágjuk és aranysárgára pároljuk. Megszórjuk a lisztel és kicsit hagyjuk rotyogni.
Öntsük hozzá a tejet, forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, curryvel és Worcester-szószal. Főzzük öt percig, adjuk hozzá a borsót, majd főzzük puhára.
A kaprot és a petrezselymet a mártáshoz adjuk. A tojásokat felszeleteljük, és a mártásban kissé felmelegítjük.
Mi illik hozzá?
Héjában főtt burgonya és fejessaláta mustáros öntettel.
Javaslat:
Legyen otthon mindig mélyhűtött zöldborsónk-számos ínycsiklandó étel készülhet belőle.
Egy adag 454 kalóriát ill. 1903 joule-t tartalmaz.
Elkészítési idő: kb. 45 perc