Tojásragu zsenge zöldborsóval

 2010.03.10. 23:30

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 tojás
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • fél liter tej
  • só és bors
  • 1 csipet curry
  • 1-2 csepp Worcester-szósz
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál apróra vágott kapor

 

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük és megtisztítjuk a héjától. A hagymát kockára vágjuk és aranysárgára pároljuk. Megszórjuk a lisztel és kicsit hagyjuk rotyogni.

Öntsük hozzá a tejet, forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, curryvel és Worcester-szószal. Főzzük öt percig, adjuk hozzá a borsót, majd főzzük puhára.

A kaprot és a petrezselymet a mártáshoz adjuk. A tojásokat felszeleteljük, és a mártásban kissé felmelegítjük.

Mi illik hozzá?

Héjában főtt burgonya és fejessaláta mustáros öntettel.

Javaslat:

Legyen otthon mindig mélyhűtött zöldborsónk-számos ínycsiklandó étel készülhet belőle.

 

Egy adag 454 kalóriát ill. 1903 joule-t tartalmaz.

Elkészítési idő: kb. 45 perc 

Címkék: ragu zöldborsó zsenge tojásragu

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr381830208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása