Hozzávalók:
- 80 dkg marha lapocka
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db friss gyömbérgyökér
- 4 dkg olvasztott vaj
- 2 teáskanál őrölt borsoskömény
- 1 evőkanál curry
- 3 paradicsom, só
- 1 kis doboz joghurt
- friss koriander
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk és a kockára vágott húst megpirítjuk benne,majd kiszedjük. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpirítjuk, megfűszerezzük és még 1 percig sütjük. A húst vissza teszük és felöntjük negyed liter vízzel. Lefedjük és kis lángon pároljuk kb. 30 percig. A paradicsomot meghámozzuk és 8 részre vágjuk, majd beleteszük a húshoz, amivel tovább pároljuk.
A curryt a joghurtba keverjük és hozzáadjuk a felaprított koriandert.
A húst rizzsel és a joghurtos öntettel tálaljuk.
Egy adag 360 kcal/1480kJ tartalmaz.
Javaslat:
Friss koriander helyett használhatunk citromfűvet is.
Elkészítési idő: másfél óra