Indiai marha curryvel

 2010.03.11. 11:38

Hozzávalók:

  • 80 dkg marha lapocka
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db friss gyömbérgyökér
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 2 teáskanál őrölt borsoskömény
  • 1 evőkanál curry
  • 3 paradicsom, só
  • 1 kis doboz joghurt
  • friss koriander

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk és a kockára vágott húst megpirítjuk benne,majd kiszedjük. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpirítjuk, megfűszerezzük és még 1 percig sütjük. A húst vissza teszük és felöntjük negyed liter vízzel. Lefedjük és kis lángon pároljuk kb. 30 percig. A paradicsomot meghámozzuk és 8 részre vágjuk, majd beleteszük a húshoz, amivel tovább pároljuk.

A curryt a joghurtba keverjük és hozzáadjuk a felaprított koriandert.

A húst rizzsel és a joghurtos öntettel tálaljuk.

Egy adag 360 kcal/1480kJ tartalmaz.

Javaslat:

 Friss koriander helyett használhatunk citromfűvet is.

Elkészítési idő: másfél óra

Címkék: marha hús curry főétel indiai

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr571830944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása