Fahéjas mézes galuska

 2010.03.12. 10:21

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 1 dl tej
  • 1 ek porcukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Lisztből, tojásból kevés vízzel és egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatva kifőzzük, leszűrjük. A galuskát felhevített vajban átforgatjuk, és egy vékonyan kivajazott jénai tálba öntjük. A tejet felforraljuk, elkeverjük benne a mézet, és ráöntjök a galuskára. Sütőben jól átsütjük, majd fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra

Címkék: mézes galuska desszert fahéjas

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr601833582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása