Hozzávalók:
- 2 köteg fiatal cékla
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál friss citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A cékla leveleit megmossuk és forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük, majd adjuk hozzá a céklákat is és főzzük további 10 percig. A leveleket csíkokra, a meghámozott céklát karikákra vágjuk. Az olívaolajba tegyük bele a citromlevet, a préselt fokhagymát,sót és borsot és jó alaposan keverjük össze. A leveleket és a céklát öntsük le a szósszal és tegyük hűtőbe 15-20 percre.
Javaslat:
Ez a saláta jó a szervezet erősítésére a vírusokkal szemben, főleg tavasszal és ősszel.
100g 173kcal-t tartalmaz
Elkészítési idő: 40-45 perc