Görög céklasaláta

 2010.03.11. 14:40

Hozzávalók:

  • 2 köteg fiatal cékla
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

A cékla leveleit megmossuk és forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük, majd adjuk hozzá a céklákat is és főzzük további 10 percig. A leveleket csíkokra, a meghámozott céklát karikákra vágjuk. Az olívaolajba tegyük bele a citromlevet, a préselt fokhagymát,sót és borsot és jó alaposan keverjük össze. A leveleket és a céklát öntsük le a szósszal és tegyük hűtőbe 15-20 percre.

Javaslat:

Ez a saláta jó a szervezet erősítésére a vírusokkal szemben, főleg tavasszal és ősszel.

100g 173kcal-t tartalmaz

Elkészítési idő: 40-45 perc

Címkék: saláta görög cékla

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr101831389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása