Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- só, őrölt fehérbors
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál reszelt sajt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket kissé kiverjük, majd sózzuk,borsozzuk. A lisztet egy tányérba öntjük. Egy mélytányérban felverjük a tojásokat a tejjel,majd kissé megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a sajttal egy másik tányérban.
A hússzeleteket megforgatjuk a lisztben, és a felesleges lisztet lerázzuk. Majd a tojásban is megforgatjuk és lecsepegtetjük. Végül a sajtos zsemlemorzsában forgatjuk és a panírt jól rányomkodjuk.
Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, de nem túl forróra. A hússzeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Mi illik hozzá?
Paradicsomsaláta petrezselymes burgonyával. De illik hozzá bármilyen saláta, vagy rizi-bizi.
Javaslat:
Nagyon fontos a szép aranybarna bunához, hogy a húst megfelelő hőmérsékleten süssük. A túl forró olajban a hús nyers marad, de a panír megég. Viszont ha kis lángon sütjük a panír túl sok zsíradékot vesz fel.
Egy adag 490 kcal ill. 2060kJ tartalmaz.
Elkészítési idő: kb. 35 perc