Csirkemell sajtos bundában

 2010.03.11. 10:43

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • só, őrölt fehérbors
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hússzeleteket kissé kiverjük, majd sózzuk,borsozzuk. A lisztet egy tányérba öntjük. Egy mélytányérban felverjük a tojásokat a tejjel,majd kissé megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a sajttal egy másik tányérban.

A hússzeleteket megforgatjuk a lisztben, és a felesleges lisztet lerázzuk. Majd a tojásban is megforgatjuk és lecsepegtetjük. Végül a sajtos zsemlemorzsában forgatjuk és a panírt jól rányomkodjuk.

Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, de nem túl forróra. A hússzeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Mi illik hozzá?

Paradicsomsaláta petrezselymes burgonyával. De illik hozzá bármilyen saláta, vagy rizi-bizi.

 Javaslat:

Nagyon fontos a szép aranybarna bunához, hogy a húst megfelelő hőmérsékleten süssük. A túl forró olajban a hús nyers marad, de a panír megég. Viszont ha kis lángon sütjük a panír túl sok zsíradékot vesz fel.

 Egy adag 490 kcal ill. 2060kJ tartalmaz.

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Címkék: sajtos főétel csirkemell bundában

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr561830812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása